اخبار

توسعه ابزار مالی یا خلق تورم از کینه بازار سهام؟

تاریخ آخرین بروزرسانی: ۱۰ مرداد ۱۴۰۳

توسعه ابزار مالی یا خلق تورم از کینه بازار سهام؟

«الان صندوقای درآمد ثابت از صبح تلفنو ورمیدارن زنگ میزنن به مدیر پرتفوها و مدیرای شرکت‌های سرمایه گذاری و … میگن پولاتونو بیارید صندوق ما به شما پورسانت( حق بازاریابی) میدیم.

بعد خود مدیرصندوقها با بانکهای عمدتا ورشکسته  لابی میکنن و آفر و وام و پورسانت می‌گیرند که  بخشی از سپرده رو ببرن تو‌ اون بانک.

یه فساد تو ‌در تو سر سود بانک ورشکسته که خودش مادر همه فسادهاست ( تورم تحمیلی بانکهای ورشکسته به اقتصاد کشور)

کارکرد این صندوق‌های درآمد ثابت باید تامین مالی برای تولید ‌و… باشه نه اینکه پولو  جمع کنن فقط رقابت رو‌نرخ سود کاذب رو‌بالا ببرن»
(✍دکتر مسعود موفقی)

انتخاب‌های سازمان بورس و دولت در این ۳ سال گذشته را که نگاه می‌کنی، ترسی شدید از رشد بازار سهام می‌بینی. اینکه این ترس از کجا می‌آید را باید مفصل بررسی کرد. اما نکته اینجاست که برای اجتناب از رشد بازار «هر کاری» کردند!
جریانی که زمانی رشد بورس را تورم زا نامیده بود، در این سه سال از طریق همین صندوق‌هایی که مثل قارچ تعدادشان را زیاد کردند، تورمی رکودی ایجاد کردند.
شاهد مثالش آنکه فقط یک قلم بانک آینده، هفده برابر درآمد عملیاتی، سود سپرده داده است. این تفاوت را هم مثل سال‌های گذشته از پایه پولی برداشت کرده است‌. یعنی از جیب فقیرترین مردم!
رقابت بر سر نرخ سود و بالارفتن نرخ سود، نتیجه‌اش تشدید تورم بوده است! همه مردم را نزول خور می‌کنند، اما حاضر نیستند شرکت‌ها به ارزش شایسته خودشان برسند!

در دولت شهید رییسی بازار سهام(علی‌رغم اینکه بعد از ریزش ۹۹ به قول روزنامه کیهان اسب زین کرده‌ای بود)، ارزش دلاری اش نصف شده است!!
در حالی‌که قیمت سکه حدود ۴ برابر شده است.
دلالان خودروهای لوکس مثل سانتافه هم یکی از بیشترین سودها را کردند.
در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ که بازار سهام کمی شروع به رشد کرد رییس سازمان بورس آقای عشقی مصاحبه کرد و گفت: «رشد شارپی بازار خوب نیست».
احتمالاً همانها که قبلا گفته بودند ذخایر نفت آمریکا تا ده سال تمام خواهد شد، دوباره چنان القا کردند که رهبری در سخنرانی ۱۲ اردیبهشت گفتند: «فرهنگ ثروت‌های بادآورده باید برطرف شود».
همزمان با تمام قوا با نحوه مدیریت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مروج نزول خواری شدند و با برداشت از پایه پولی( و از جیب فقیرترین مردم) سود نزول خواران را دادند و تورم ایجاد کردند.(اینجا توضیح دادیم)

آیا مرحوم دکتر پژویان (پیشکسوت دانش اقتصاد بخش عمومی) حق نداشتند بعضی از افراد را «جانور» خطاب کنند؟

 

مصطفی نصراصفهانی

 

دانلود اپلیکیشن کانون سهامداران

امجدی

شرکت فارس تجارت امجد

آدرس: تهران، خیابان میرزای شیرازی، نبش خیابان چهارم، پلاک 68، واحد 3
کد پستی: 1597856113 تلفن: 02188912269

نماد اعتماد الکترونیکی

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اعطای نماد اعتماد الکترونیکی هویت صاحب و محل فعالیت کسب وکارهای اینترنتی را احراز می‌نماید.

ساماندهی محتوای فضای مجازی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعطای نماد اعتماد الکترونیکی هویت صاحب و محل فعالیت کسب وکارهای اینترنتی را احراز می‌نماید.