تاریخ آخرین بروزرسانی: ۲۶ خرداد ۱۴۰۳
بسم الله الرحمن الرحیم
ان الله یامرکم ان تودوا الامانات الی اهلها ( سوره مبارکه نساء، آیه ۵۸)
خدا به شما فرمان می دهد تا امانتها را به صاحبانشان بازگردانید.
امروز مردم ایران با مشکلات بسیاری مواجه هستند. وضعیت بغرنج اقتصادی، تورم بالا، رشد پایین اقتصادی، بیثباتی اقتصادی و … موجب گسترده شدن و شدت یافتن فقر در جامعه، ریزش طبقه متوسط و گسترش نابرابریها شده است. همچنین محدودیتهای شدید در عرصه دانش، فرهنگ و هنر به شکلهای اخراج اساتید و معلمان، گشتهای خیابانی، تنگ نظریها در حوزه هنر و مانند آن موجب انزوای فرهیختگان جامعه و مهاجرت آنان شده است. در عرصه بینالملل نیز طولانی شدن دوره تحریم، موجب انزوای ایران در جهان بهویژه در سطح اقتصادی شده و همین امر منشأ دیگر مشکلات و نارسایی شده است.
وقایع سه سال اخیر اعم از دو مدیریت حکومتی انتخابات ۱۴۰۰ و ۱۴۰۲ و اعتراضات مردمی سال ۱۴۰۱ موجب تشدید شکاف دولت-ملت شد و شرایط به گونهای رقم خورد که یأس و ناامیدی را در کنشگران سیاسی، دلسوزان و به طور کلی جامعه تزریق کرد.
هرچند رد صلاحیتهای گسترده کاندیداها، نشانه اعمال نظر شورای نگهبان و مورد انتقاد است؛ اما در این میان حضور آقای دکتر مسعود پزشکیان در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را به فال نیک میگیریم و امیدواریم صداقت، پاکدستی و کاردانی ایشان باعث شود تا امور کشور در جهت منافع ملی و حقوق مردم جریان یابد.
دکتر پزشکیان در بزنگاههای حساس تاریخی، تعهد و مسئولیتپذیری خویش را به نمایش گذارده و مدافع حقوق مردم بوده است.
به خوبی میدانیم کشور در شرایط نامطلوبی به سر میبرد و آگاهیم که رئیس جمهور با انواع محدودیتها و مسیری پر از سنگلاخ روبروست؛ از این رو سطح انتظارات خود را با واقعیتهای موجود تنظیم میکنیم و توقع داریم:
۱. جناب پزشکیان با توجه به محدودیتهای موجود، وعدههایی واقعگرایانه و امکانپذیر دهند.
۲. انتظار این است که وزیران و همکارانی دارای تجربه، توانمند و متخصص انتخاب کنند.
۳. با اندیشمندان و صاحب نظران تعامل داشته باشند.
۴. بهبود روابط خارجی ایران و برداشتن تحریمهای ظالمانه را وجه همت خود قرار دهند.
۵. فرهنگ، هنر، دانشگاه و سینما را که از پایههای کلیدی هر نظام اجتماعی است، مورد توجه ویژه قرار دهند و وزارت علوم و ارشاد را به جایگاهی در شأن اسلام و ایران برسانند.
۶. به دو اصل شفافیت و پاسخگویی برای مبارزه با فساد در حکمرانی اهتمام داشته باشند.
۷. شایستهسالاری و مبارزه با فساد برای اصلاح و اعتلای کشور (مورد اشاره امیر المومنین در دو خطبه ۱۵ و ۱۶) را در دستور کار خود قرار دهند.
۸. ساز و کاری برگزینند که شکاف دولت-ملت کاهش یابد و در حد مقدورات خویش جامعه و بهویژه جوانان و زنان را به آینده امیدوار سازند.
۹. ازآنجاکه دین دولتی و حکومتی جذابیتی نداشته و باعث دینگریزی شده است، دخالت دولت در مسائل دینی و اعتقادی مردم را به حداقل برسانند.
۱۰. حقوق مصرح مردم در قانون اساسی از جمله آزادیهای مدنی، فعالیت احزاب و مطبوعات در چارچوب قانون اساسی را مورد توجه و تاکید عملی قرار دهند.
۱۱. به مقابله با برخوردهای امنیتی که به خاطر اظهار فکر و عقیده صورت میگیرد، اهتمام داشته باشند.
در پایان امیدواریم سازوکاری برای پاسداشت قانون اساسی (که از وظایف رییس جمهور است) اندیشیده شود، هرچند میدانیم دایره اختیارات رییس جمهور محدود است.