تاریخ آخرین بروزرسانی: ۵ مهر ۱۳۹۹
کاربران گرانقدر بورس امجد و فعالان محترم بازار بورس و اوراق بهادار ایران در این قسمت معرفی معرفی داراییهای مالی و واقعی آورده شده است .
معرفی داراییهای مالی و واقعی
انواع نیازهای انسان سبب شده است تا در جوامع مختلف، مردم محلهایی را به نام بازار ایجاد نمایند. بازار مکانی عمومی است که درآن خریداران و فروشندگان معاملات خود را مستقیماً یا ازطریق واسطه ها انجام میدهند.در مطالب گذشته گفتیم که بورس نیز یکی از انواع بازارهاست. امروزه، بازارها دیگر صرفا به یک مکان خاص محدود نمیشوند و میتوانند در قالب یک شبکه ارتباطی مثل اینترنت تشکیل شوند.
در بازارها داراییهای مختلفی مورد خرید و فروش قرار میگیرد. در یک طبقه بندی کلی، دو نوع دارایی عمده وجود دارد: دارایی مالی و دارایی واقعی. برای درک بهتر مفهوم بورس، بهتر است ابتدا درباره این دو نوع دارایی توضیح دهیم.
منظور از داراییهای فیزیکی یا داراییهای واقعی، همان طور که از نام آن برمیآید، داراییهایی هستند که جنبه فیزیکی دارند، مثلا خودرو، املاک و مستغلات، لوازم منزل، طلا و.. داراییهای فیزیکی هستند اما داراییهای مالی که به آنها داراییهای کاغذی هم گفته میشود، داراییهایی هستندکه ارزش آنها به پشتوانه یک دارایی دیگر تعیین میشود. به عنوان مثال، دارنده سهام یک شرکت، به نسبت سهام خود در داراییها و منافع شرکت مذکور سهیم میشود یا دارنده اوراق مشارکت، به واسطه مشارکت در پروژهای که اوراق مذکور برای تأمین مالی آن پروژه منتشر شده، سود به دست میآورد.
به نظر شما در بورس کدام نوع از این دارایها مورد معامله قرار میگیرد؟ بله! بورس به عنوان یک بازار، محلی است که انواع داراییها، اعم از داراییهای مالی و یا واقعی در آنجا خرید و فروش میشود. به بورسی که در آن داراییهای مالی یا اصطلاحا داراییهای کاغذی خرید و فروش میشود، بورس اوراق بهادار و به بورسی که در آن داراییهای واقعی یا کالاهای فیزیکی خرید و فروش میشود، بورس کالا میگوییم. نوع دیگری از بورس به اسم بورس ارز هم وجود دارد که در آنجا، پول رایج کشورها خرید و فروش میشود.
توجه داشته باشید که ما در این مجموعه برنامه ها، بیشتر به معرفی بورس اوراق بهادار یا اصطلاحا بازار سهام و نحوه سرمایه گذاری در این بازار میپردازیم و از معرفی تفصیلی بورس کالا یا بورس ارز صرف نظر میکنیم؛ چون بخش عمده خریداران و فروشندگان بورس کالا را اشخاص حقوقی، اعم از شرکتها و سازمانها با رقمهای معاملاتی بالا تشکیل میدهند و بنابراین، موضوعات آن دامنه محدودتری از مخاطبان را در بر میگیرد و بورس ارز نیز هنوز در کشور ما راهاندازی نشده است.
این در حالی است که بخش زیادی از خریداران و فروشندگان سهام یا اصطلاحا سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار، اشخاص حقیقی هستند که بعضا حتی با مبالغ کم و پساندازهای مازاد خود، ازطریق خرید سهام شرکتها یا سایر اوراق بهاداری که در بورس خرید و فروش میشود، در این بازار سرمایه گذاری کردهاند.جالب است بدانید در حال حاضر، بیش از ۶ میلیون نفر در بورس کد سهامداری دارند که این موضوع، نشاندهنده فراگیر بودن بورس اوراق بهادار است. بنابراین، مناسب دانستیم بیشتر مباحث این مجموعه آموزشی را به معرفی بورس اوراق بهادار و اصول و شیوههای سرمایه گذاری در این بازار اختصاص دهیم.
قطعا مطالعه سایر مطالب، شیوه های جدید و جالبی از سرمایه گذاری را به شما آموزش خواهد داد. مهم نیست چقدر پسانداز دارید، مهم این است که با کمترین مبالغ هم بتوانید یک سرمایه گذاری قانونی، سودآور و مؤثر انجام دهید.