تاریخ آخرین بروزرسانی: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
دانستنی های پلاسک
دانستنی های هر نماد مشتمل بر تحلیل ها، گزارش مجامع ، گزارش سود و زیان و آمارهای ماهیانه تولید فروش و درآمد آنهاست. در ادامه اطلاعات شرکت پلاسکوکار سایپا را خواهید خواند.
تاریخچه
شرکت در تاریخ ۲۴ اسفند ماه سال ۱۳۴۲ با سرمایه یکصد میلیون ریال تاسیس و تحت شماره ۹۱۰۶ در اداره ثبت شرکتهای تهران به ثبت رسیده است و برابر صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۲۰ آبانماه سال ۱۳۵۴ از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و ضمن انجام تغییرات الزم در اساسنامه ، نام شرکت به شرکت سهامی عام کارخانجات پالسکوکار تغییر یافت . همچنین براساس مجمع عمومی فوق العاده در سال ۱۳۷۸ نام شرکت به به شرکت سهامی عام کارخانجات پالسکوکار سایپا تغییر یافته است. شرکت سایپا درسال ۱۳۷۶ با هدف استفاده از امکانات و تجربه این واحد تولیدی در جهت تولید قطعات پلیمری خودرو، اقدام به خرید این مجموعه نمود . تهیه ونصب ماشین آالت جدید ، ایجاد تغییر و متناسب نمودن خطوط تولید با فعالیت جدید ، تسویه بدهی های سنواتی و زیان انباشته ، اصالح ساختار مالی و سود آور نمودن عملیات شرکت و باز سازی و نوسازی و بهینه نمودن منابع انسانی ، از جمله عناوین مهم اقدامات انجام شده از ابتدای مالکیت شرکت سایپا تاکنون می باشد. همچنین از سال ۱۳۸۷ طرح توسعه و انتقال شرکت در سایت کاسپین قزوین به منظور نوسازی ، توسعه و ظرفیت سازی و رعایت شرایط زیست محیطی آغاز و هم اکنون پروژه مذکور به بهره برداری رسیده است
طبق ماده ۳ اساسنامه ، موضوع فعالیت شرکت عبارتست از دایر کردن کارخانجات صنایع پالستیک و بهره برداری و تولید قطعات خودرویی و غیره و کلیه اموری که با موضوع شرکت ارتباط دارد از قبیل سفارش ماشین آالت و لوازم و ابزار کار و مواد اولیه و غیره و انجام هر نوع امورصنعتی و تولیدی و تجاری دیگر می باشد.
سرمایه شرکت
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۱۴۰۰/۱۲/۱۴ افزایش سرمایۀ شرکت از مبلغ ۹۱۳,۹۳۸ میلیون ریال بهمبلغ ۱,۴۶۰,۱۸۸ میلیون ریال ( از محل مازاد تجدید ارزیابی دارایی ها مبلغ ۵۴۶۲۵۰ میلیون ریال و ) در تاریخ ۱۴۰۱/۰۲/۱۱ در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است.
سهامداران عمده در تاریخ ۱۴۰۰/۰۳/۳۱
اعضای هیات مدیره
منابع انسانی
در سال ۹۹ به طور میانگین تعداد ۶۵ نفر پرسنل پیمانکار عالوه بر پرسنل شرکت به کار گرفته شده است.
راه های ارتباطی
اطلاعات زمین و ساختمان:
گزارش های مالی ماهیانه شرکت
گزارش سود فصلی نماد
جزییات هزینه های انرژی
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پلاسکوکار (پلاسک) برای سال مالی منتهی به ۱۳۹۹/۱۲/۳۰ ، در تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۰۸ با حضور ۵۹.۵۱ % از سهامداران حقیقی و حقوقی برگزار گردید.
حاضرین مجمع
اعضای هیات رئیسه
آقای/خانم امیررضا نخعی به عنوان رییس مجمع
آقای/خانم فریدون امجدیان به عنوان ناظر مجمع
آقای/خانم جواد تک روستا به عنوان ناظر مجمع
آقای/خانم علیرضا بیاتی به عنوان منشی مجمع
گزارش هیات مدیره در قالب فیلم ارائه شد و مدیر عامل به شرح پاره ای مسائل پرداختند.
برای تامین مواد اولیه از طریق بورس اقدام لازم انجام شد و با وزارت صنایع و معادن هم هکاری شد و ظرفیت خرید قانونی ا طریق بورس در کنار سایر تامین کنندگان شدیم
به روزرسانی ایین نامه های شرکت
افزایش فروش بازار یدک رشد ۷۰ درصدی برای شرکت در بر داشته است.
پیگیری و اخذ سند ۶ دانگ شرکت و استفاده از مزایای قانونی اخذ سند شرکت
دو پروزه مهم پلاسکوکار در سال ۹۹ انجام شده است که اتوماتیک سازی خط رنگ بعد از سالها نهایی شد و ۱۲ ربات و کانتینیوز و پیوسته انجام می شود که قابلیت ۱۴ نوع رنگ امیزی ماشین الات و کاملا بومی شده و داخلی است و انجام شده است. و در تیر ماه به افتتاح رسیده است.
پروژه ی دوم پروزه خودروی شاهین است و نهاییی سازی و به تولید انبوه رسیدن ۹۵ درصد این خودرو در ین شرکت انجام می شود و انحصاری است.
ارتقا سیستم های آی تی و وب سرویس های شرکت در حوزه سخت و نرم افزاری نیز انجام شده است.
انجام اقدامات برای صدور گواهینامه های مختلف استاندارد و کیفیت
کاهش هزینه های حمل و نقل از طریق اصلاح پالت ها، پالتهای داشبوردی و سپری اصلاح گردید و در هزینه حمل و نقل موثر بود.
شاخص پی پی ام کاهش یافته و افزایش سطح کیفی شرکت
به مدار اوردن یک دستگاه کمپرسور به سایت و اکثر ماشین الات مهم تعمیرات اساسی و اورهال لازم شدند و افزایش قبلیت اطمینان ماشین الات
ساماندهی بدهی های معوق دولتی به سازمانمالیاتی و تامین اتجتماعی تعیین تکلیف و چهارچوب مند و بخش عمده ای پرداخت شد.
بازنگری و اصلاح ساختار سازمانی شرکت با کمک منابع اتسانی
ترازنامه مقایسه ای سال ۹۸/۹۹
مقایسه سود قبل از کسر مالیات ۵ ساله اخیر
تولیدات سال ۱۳۹۹
مقایسه درصد ترکیب هزینه های تولید در سال ۹۸ و ۹۹
مقیسه فروش مبلغی ۵ ساله اخیر
در سال ۱۳۹۹ در مجموع ۴۱ درصد مبلغ فروش سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ با رشد همراه بوده و نسبت به بودجه سال ۹۹ شامل ۲ درصد انحراف مثبت بوده است.
مقایسه واردات ۵ ساله اخیر
اهم برنامه های هیات مدیره در سال ۱۴۰۰
هیات مدیره شرکت پالسکوکار سایپا در راستای برنامه های گروه در سال ۱۴۰۰ موارد ذیل را در سرلوحه برنامه های خود قرار داده است.
- با توجه به نامگذاری سال جاری به نام سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، این امر از طریق تالش بهینه نیروی کار و افزایش بهره وری و استفاده از راه کارهای جدید در تولید، تحقیق و آموزش، بازنگری و بهبود فعالیتهای شرکت در برنامه های آتی هیات مدیره شرکت خواهد بود.
- دستیابی به برنامه و بودجه سال ۱۴۰۰ شرکت پلاسکوکار سایپا و تلاش برای تعدیل کلیه هزینه های تولید و فروش به عنوان یک هدف برای شرکت های گروه سایپا براساس دستورالعمل گروه
- -مشارکت در تولید محصوghت جدید گروه خودروسازی سایپا )شاهین، آریا، کوییک و ساینا استاندارد، کراس و سدان(به منظور کسب حاشیه سود مناسب و افزایش رضایت مندی مشتریان.
- آنالیز و بازبینی مجدد بهای تمام شده محصوالت تولیدی شرکت و اصلاح قراردادهای فروش با مشتریان متناسب با افزایش هزینه های شرکت
- -ایجاد زمینه های کسب سهم بیشتر از شرکت سازه گستر بعنوان عمده ترین طرف تجاری و سهم بازار از طریق توسعه سهم بازار یدک.
- کاهش هر چه بیشتر هزینه های جذب نشده و تلاش در جهت بهینه نمودن کلیه فعالیتهای شرکت اعم از تولیدی و غیر تولیدی و حداکثر نمودن بهره وری کلیه منابع به کار گرفته شده در فعالیت های شرکت
- بهبود سیستم مدیریت کیفیت در قالب استانداردهای خودروسازی کشور.
- -تامین نقدینگی الزم جهت سرمایه در گردش مورد نیاز از طریق بررسی و امکان انتشار اوراق صکوک و یا اوراق مرابحه و یا دریافت تسهیلات مالی با حداقل نرخ سود بانکی طبق سیاستهای گروه سایپا.
- -ایجاد و افزایش منابع و سورس های جدید تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز تولید شرکت به منظور افزایش کیفیت و ایجاد رقابت بهینه در تولید محصولات
- استفاده از ظرفیت تجهیزات و ماشین آلات داخل کشور جهت افزایش ظرفیت تولید قطعات به روش برون سپاری. (اجاره دستگاههای تزریق سنگین(
- راه اندازی خطوط مکانیزه مونتاژ سپر، داشبورد و رودری جهت محصوالت جدید خانواده شاهین و آریا.
- کاهش ریسک های نقدینگی، قیمت محصوالت، تامین کنندگان، نرخ ارز و هزینه های انرژی از طریق کنترل و برنامه ریزی و تعیین حداقل نقطه سفارش، افزایش بهره وری، کاهش هزینه های جذب نشده، افزایش ظرفیت و برنامه ریزی جهت تعمیرات و نگهداری مناسب ماشین آلات از طریق اجرای PM دوره ای.
- -بهبود وضع معیشتی و رفاهی پرسنل از طریق سیستم پرداخت بهره وری و بازنگری و اصلاح آئین نامه های داخلی
- -برنامه ریزی و اقدامات لازم جهت کاهش هزینه حمل محصولات شرکت.
- انتقال دفتر مرکزی تهران به ساختمان جدید (سایت قدیم فروش سایپا دیزل) واقع در انتهای شهرک صنعتی سازه گستر به منظور ایجاد فضای مناسب فعالیت و حفظ سالمتی پرسنل ستادی شرکت و رعایت پروتکل های بهداشتی.
- عملیات تکمیل بنای ساختمان زمین مجاور خریداری شده شرکت (در محل کاسپین)به منظور توسعه فعالیت های اصلی شرکت.
- تکمیل و بهره برداری از پروژه کامپاند سازی مواد اولیه و افزایش سهمیه خرید مواد اولیه از پتروشیمی و کاهش خرید مواد از سازندگان داخلی مواد اولیه به منظور حفظ ارزش افزوده مواد اولیه در داخل شرکت.
گزارش بازرس قانونی و حسابدار مستقل
در خصوص بند ۵ گفته شد که در سال ۹۵ تا به حال به دلیل بالا رفتن ارزش دارایی ها نرخ ااستهلاک تعدیل شده است و ممیز مالیاتی هم مشکلی نداشته و و این بند مورد تنفیذ قرار گرفت.
در خصوص لزوم معرفی یکی از اعضای حقوقی و انطباق حدود اختیارات مدیران و دارا بودن یک عضو هیات مدیره با تحصیلات مالی گفته شد نماینده بخش حقوقی از شرکت مرکز تحقیقات چندماه با حکم سرپرستی فعالیت نمودند و در بخش دوم حکم سررپرستی باید در روزنامه رسمی ثبت میشد تا صورتجلسه ثبت شود و ۴ روز طول کشید و امسال تلاش بر انجام است.مجمع تکلیف به انجام و رعایت تمام موارد فوق الذکر گریدد و از سهامدار عمده تقاضای معرفی به موقع عضو هیات مدیره داشتند.
در خصوص معاملات موضوع ماده ۱۲۹ قانون تجارت هم به هیات مدیره تنفیذ گردید.
در خصوص بند ۱۱ و ضوابط و دستورالعمل های سازمان بورس اوراق بهادار و ارائه صورت جلسه و … گفته شد که در بند ۷ و ۸ مطرح شده است که تکلیف بر انجام طبق بازه های مربوطه و رعایت کامل قانون تجارت و قوانین سازمان بورس شد.
در خصوص حاکمیت شرکتی گفته شد مفاد درخصوص دارا بودن یک عضو هیات مدیره با تحصیلات مالی و کمیته های تخصصی و تشکیل و انتشار اطلاعات و… گفته شد معرفی عضو مالی به عهده اعضای حقوقی است و حقوق و مزایا طابع قوانین سهامدار عمده می باشد و مقرر گردید سایت به روز رسانی شود و تکلیف شد تمام قوانین و مقررات و انتشار اطلاعات در سایت شرکت کارهای مربوط انجام پذیرد.
سوالات سهامداران
چرا شرکت سایپا در حق سهامداران حمایت نمی کنند و سهامداران خرد نقی در تعیین نرخ فروش ندارند؟ در سال ۹۹ افزایش نرخ ارز و مواد او.لیه داشته ایم و کنترل نرخ شده است و انلیز مجدد انجام شد و ۴۱ درصد افزایش مبلغ فروش داشته ایم.
افزایش ۴۱ درصد افزایش نرخ چرا افشا نخورده است؟ عدم رعایت افشای اطلاعات و نحوه معاملات و حقوق سهامدار ؟ شرکت هر سال برای عملکرد عادی بودجه در نظر می گیرد و هدف تعیین می کند حرکت افزایش قیمت محولات با حضور اعضایب جدید هیات مدیره شروع شد و دو مرحله افزایش نرخ گرفته شد و و ۳ میلیارد و ۷۰۰ زیان هم تبدیل به سود شد و امسال سوداور بوده ایم و از سال بعد امیدواریم بتوانیم سودساز باشیم.
و حمایتها از طریق سهامدار عمده بود و بحران ها مرتفع گردید.و نرخ های فروش با بهای تمام شده متناسب سازی شده است
قرار بر افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی زمین شرکت در قزوین در دستور کار است.و منتظر گزارش حسابرس هستیم.
افزایش نرخ ها به مرور بوده است.
خط تولید ها افتتاح ها و… همه افشای الف بوده چرا افشا نشده است؟
در خصوص افزایش سرمایه از محل اورده نقدی به کجا رسید؟
گزارش فعالیت سند تضمینی قزوین گرفته شد و تجدید ارزیبی در حال انجام است منتظر گزارش حسابرس هستیم تا گزارش توجیحی نوشته شود و کارشناس از کانون وکلا امده اند. و سرعت کار را بالا می بریم.
در خصوص تقسیم سود. به دلیل زیان انباشته تقسیم سود نخواهیم داشت و امیدواریم در دوره جاری بتوانیم سود تقسیم کنیم.
تاکید نماینده بورس بر افشای افزایش نرخ ها و اطلاع رسانی در خصوص افزایش سرمایه بوده است .
مصوبات مجمع
صورت های مالی شرکت برای سال منتهی به ۳۰/۱۲/۱۳۹۹و گزارش فعالیت هیئت مدیره مورد بررسی و تصویب مجمع قرارگرفت.
معاملات موضوع ماده ۱۲۹ قانون تجارت تنفیذ شد.
میزان سود قابل تخصیص و نحوه تخصیص سود بر اساس مصوبات مجمع به شرح ذیل می باشد:
موسسه حسابرسی و خدمات مدیریت سامان پندار به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی وانیا نیک تدبیر بازرس علی البدل انتخاب گردید.
روزنامه یا روزنامه های زیر به عنوان روزنامه کثیرالنتشار جهت درج آگهی های شرکت تعیین شد: اطلاعات
حق حضور اعضای غیر موظف و پاداش هیئت مدیره
گزارشگر مجمع: سهیلا یاوری
مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پلاسکوکار سایپا با حضور ۲۴/۵۴ درصد سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده موسسه حسابداری و بازرس قانونی و ناظرین به ریاست آقای نویدی، به صورت حضوری و آنلاین برگزار گردید، آقای آرام سرپرست شرکت گزارشی از فعالیت شرکت در خصوص سال مالی منتهی به ۲۹/۱۲/۱۳۹۸ به صورت زیر ارائه دادند:
شرکت سایپا درسال ۱۳۷۶ با هدف استفاده از امکانات و تجربه این واحد تولیدی در جهت تولید قطعات پلیمری خودرو، اقدام به خرید این مجموعه نمود. تهیه و نصب ماشین آلات جدید، ایجاد تغییر و متناسب نمودن خطوط تولید با فعالیت جدید، تسویه بدهی های سنواتی و زیان انباشته، اصلاح ساختار مالی و سود آور نمودن عملیات شرکت و باز سازی و نوسازی و بهینه نمودن منابع انسانی، از جمله عناوین مهم اقدامات انجام شده از ابتدای مالکیت شرکت سایپا تاکنون می باشد. همچنین از سال ۱۳۸۷ طرح توسعه و انتقال شرکت در سایت کاسپین قزوین به منظور نوسازی، توسعه و ظرفیت سازی و رعایت شرایط زیست محیطی آغاز و هم اکنون پروژه مذکور به بهره برداری رسیده است طبق ماده ۳ اساسنامه، موضوع فعالیت شرکت عبارتست از دایر کردن کارخانجات صنایع پلاستیک و بهره برداری و تولید قطعات خودرویی و غیره و کلیه اموری که با موضوع شرکت ارتباط دارد از قبیل سفارش ماشین آلات و لوازم و ابزار کار و مواد اولیه و غیره و انجام هر نوع امور صنعتی و تولیدی و تجاری دیگر می باشد.
ظرفیت تولید:
تغییر در سود هر سهم طی ۵ سال:
نمودار مقایسه ای ریالی فروش سال ۱۳۹۸:
نمودار مقایسه ای مقدار فروش سال ۱۳۹۸:
پروژه ها و طرح ها:
- طراحی و ساخت دستگاه تست دوام لوورهای مرکزی و کناری داشبورد ساینا؛
- طراحی و ساخت استند تعویض و حمل فیکسچر دستگاه جوش ویبره پوسته داشبورد؛
- طراحی قالب نمونه های آزمون مواد پلیمری؛
- گرین کاری قالب گارنیش؛
- دریافت تاییدیه های مورد نیاز جهت مجموعه داشبورد و سپرهای خودروی کوئیک؛
- و…
در ادامه گزارش حسابرس و بازرس قانونی توسط نماینده موسسه حسابرسی آزموده کاران قرائت گردید و مواردی که دارای ابهام بود از جانب هیأت رئیسه مجمع تشریح گردید:
در خصوص بند ۵ در رابطه با هزینه استهلاک دارایی های ثابت عنوان شد: این بند مربوط به تغییر رویه محاسبه استهلاک از ۱۳۹۴ می باشد.
در خصوص بند ۶ در رابطه با جرایم مالیات بر ارزش افزوده عنوان شد: از مبلغ ۱۶۳ میلیارد ریال، ۸۷ میلیارد ریال مربوط به مالیات ارزش افزوده سال ۱۳۹۶ می باشد و ۵۵.۸ میلیارد ریال نیز مربوط به سال ۱۳۹۷ می باشد که ناشی از افزایش نرخ فروشی است که از بابت قراردادهای فی ما بین با شرکت سازه گستر دریافت شده است.
سوالات مطرح شده در مجمع:
برنامه شرکت برای افزایش سرمایه چیست؟ افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده و تجدید ارزیابی دارایی در درست بررسی می باشد.
در انتها به ازای هر سهم صفر سود تقسیم گردید، موسسه حسابرسی آزموده کاران به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و موسسه حسابرسی اطمینان بخش به عنوان بازرس علی البدل انتخاب گردید. روزنامه کثیرالانتشار اطلاعات و حق حضور اعضای غیر موظف هیأت مدیره به ازای هر جلسه در برابر با ۱۰.۸۰۰.۰۰۰ ریال و هر ماه ۱ جلسه بطور ناخالص و پاداش هیات مدیره صفر ریال تعیین گردید.
پرداخت سود سهامداران حقیقی:
از ۱/۰۸/۱۳۹۹.
پرداخت سود سهامداران حقوقی:
از ۲۰/۰۸/۱۳۹۹.
[/private]