تاریخ آخرین بروزرسانی: ۴ دی ۱۴۰۱
دانستنی های وتجارت
دانستنی های هر نماد مشتمل بر تحلیل ها، گزارش مجامع ، گزارش سود و زیان و آمارهای ماهیانه تولید فروش و درآمد آنهاست. در ادامه اطلاعات بانک تجارت را خواهید خواند.
تاریخچه
بانک جدید شرق اولین بانک به شیوه امروزی بود که در سال ۱۲۶۶هجری شمسی در شمال شرقی میدان امام خمینی (توپخانه) و
در محل فعلی بانک تجارت فعالیت خود را آغاز کرد. هرچند فعالیت این بانک بیش از یک سال طول نکشید و بانک شاهی جایگزین آن شد، لیکن این حرکت، پایه بانکداری نوین در ایران را بنا نهاد.
تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، ۳۶بانک در ایران فعالیت می کردند که دارای مالکیت دولتی، خصوصی صد درصد ایرانی و مختلط ایرانی و خارجی بودند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شورای انقلاب در تاریخ هفدهم خرداد ماه ،۱۳۵۸علاوه بر ملی اعلام نمودن کلیه بانکهای کشور، برخی از بانکها را نیز در یکدیگر ادغام کرد. بـانک تجارت به موجب لایحه قانونی اداره امور بانکها مصوب ۲۵مهر ماه ۱۳۵۸از ادغام یازده بانک خصوصی داخلی و مشترک ایرانی– خارجی با سرمایهای بالغ بر ۳۹میلیارد ریال در تاریخ ۱۳۵۹/۴/۲۸در اداره ثبت شرکتها به ثبت رسید.
پس از ابلاغ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و اجرای
سیاستهای کلی اصل چهل و چهارم ( )۴۴قانون اساسی، بانک تجارت در زمره بانکهای مشمول واگذاری قرار گرفت و در تاریخ
1388/۲/۲۸برای اولین بار سهام بانک تجارت در بورس اوراق بهادار عرضه گردید.
بانک تجارت از بدو تاسیس با استفاده از مزیت نسبی «نیروی انسانی متخصص» و روشهای پیشرفته بانکداری که حاصل تجربیات بانکهای تشکیل دهنده بود، امکان انتخاب و استفاده از بهترین سیستمها و شیوههای بانکداری را داشته است. بکارگیری و استفاده
از سیستم های نرمافزاری و سخت افزاری بهروز، دارا بودن ارتباطات بین المللی گسترده و دانش تخصصی بانکداری سبب شده است که بانک تجارت طی سالیان متوالی به عنوان یکی از بانکهای مطرح کشور شناخته شده و در برخی از حوزهها از جمله اعتبارات اسنادی و ضمانتنامهها نقش برتر را حفظ نماید. در حال حاضر بانک تجارت با سرمایهای معادل ۲۲۳,۹۲۶میلیارد ریال و با دارا بودن ۱۶,۲۸۶نفر پرسنل و با بهکارگیری فناوریهای نوین، ارایه خدمات بانکی به مشتریان در ۱,۴۱۱شعبه و واحد ارزی در سراسر کشور درحال خدمت رسانی به عموم مردم و فعالان اقتصادی میباشد.
شایان ذکر است تا پایان اسفند ،۱۳۹۸تنها ۱۷درصد از سهام بانک در اختیار دولت باقی مانده است