تاریخ آخرین بروزرسانی: ۷ دی ۱۴۰۱
دانستنی های سشرق
دانستنی های هر نماد مشتمل بر تحلیل ها، گزارش مجامع ، گزارش سود و زیان و آمارهای ماهیانه تولید فروش و درآمد آنهاست. در ادامه اطلاعات شرکت سیمان شرق را خواهید خواند.
تاریخچه
مقدمات تاسیس کارخانه سیمان در سال ۱۳۲۷ توسط بخش خصوصی که جا دارد از آنها به نکویی نام برده شود، آغاز شد. پس از انجـام مطالعات اولیه، استان خراسان و شهر مشهد مقدس برای ایجاد دومین کارخانه سیمان کشور انتخاب گردید . برای تحقـق مقصـود فـوق، شرکتی تحت عنوان شرکت سیمان تاسیس گردید. متعاقب آن، طرح ایجاد یک کارخانه که بعد از کارخانه سیمان تهران، دومین کارخانه سیمان در ایران می باشد با ظرفیت اولیه حدود ۸۰ تن در روز به نام کارخانه سیمان مشهد در منطقـه یـانبلاغ در ۲۴ کیلـومتری شـهر مشهد مقدس با سرمایه اولیه سی میلیون ریال اجرا و در سال ۱۳۳۲ تحت شماره ۴۰۱۸ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسید .
فعالیت شرکت
فعالیت تولیدی این کارخانه با اولین کوره عمودی خود به ظرفیت ۵۰ تن در روز در مهرماه سال ۱۳۳۵ آغاز شد. در سال ۱۳۳۹بعد از نصب دومین کوره عمودی، ظرفیت تولید ابتدا به مقدار ۸۰ تن و سپس به مقدار ۱۵۰ تن در روز و نهایتاً با یکسری اقدامات به ۲۰۰ تن در روز رسید .
سوخت مصرفی این کوره ها از نوعی کک حاصل از ذغال سنگ استخراجی معدن قشلاق در ۶۰۰ کیلومتری کارخانه که بین آزاد شهر و شاهرود قرار دارد، تامین می شد .
با آغاز به کار کارخانجات سیمان در سطح کشور و استفاده از سوخت با منشاء نفت، تولید سیمان در کارخانه سیمان مشهد با استفاده از انرژی حاصل از احتراق کک مقرون به صرفه نبود زیرا قیمت تمام شده بالای سیمان تولیدی و عدم توانایی رقابت با سیمان سایر کارخانجات از یک طرف و پایین بودن کیفیت سیمان تولیدی از طرف دیگر، مسئولین وقت شرکت را به توسعه کارخانه با استفاده از تکنولوژی جدید واداشت. لذا با افزایش سرمایه و با خرید کوره دوار به ظرفیت ۳۰۰ تن تولید روزانه، ظرفیت تولید کارخانه در سال ۱۳۴۶ مجموعاً به ۵۰۰ تن در روز رسید. متعاقب این افزایش ظرفیت، با توجه به نیاز کشور، مدیران شرکت مجدداً در سال ۱۳۵۴ با بهره برداری از یک واحد بزرگ ۱۲۵۰ تنی ساتالایت کولر، ظرفیت تولیدی را به رقم چشمگیری افزایش و مجموعاً به ۱۷۵۰ تن در روز رساندند .
پس از بهره برداری از واحد های ۳ در راستای تکمیل سبد محصول و استفاده از ظرفیت های موجود علی رغم تمامی مشکلات شرکت موفق به بهره برداری از بزرگترین خط تولید سیمان سفید کشور با ظرفیت ۱۰۰۰ تن در روز ، به صورت شرکتی مستقل گردید. شماره ۱ و ۲ کوره های دوار (۳۰۰ تنی و ۱۲۵۰ تنی) بعلت قدیمی بودن تکنولوژی پخت درکوره های قائم و عدم مطابقت محصول بدست آمده با استانداردهای روز، شرکت نسبت به توقف کامل کوره های قائم، اقدام نمود . با توجه به برنامه های عمرانی کشور و کمبود سیمان در سطح استان خراسان، طرح ایجاد یک واحد تولید سیمان با ظرفیت اسمی ۳۰۰۰ تن در روز مطالعه و مورد بررسی قرار گرفت. با اخذ موافقت اصولی به شماره ۳۹۴۰۳۶ مورخ ۲۲/۰۳/۶۹ عملیات اجرایی طرح توسعه از سال ۱۳۷۲ آغاز گردید و نهایتاً کارخانه جدید از اواخر سال ۱۳۷۷ به بهره برداری رسید .
واحد شماره ۳ در مجاورت واحدهای موجود و با استفاده از تمامی امکانات کارخانه سیمان مشهد و تامین منابع مالی از محل افزایش سرمایه و جذب تسهیلات بانکی و استفاده از اعتبارات خارجی در قالب فاینانس به اجرا در آمده است . در سال ۱۳۸۱ با توجه به فزونی تقاضا نسبت به عرضه سیمان در استان خراسان و همچنین بازار بسیار مناسب سیمان در کشورهای
همجوار به منظور صادرات سیمان، ضرورت بررسی