تاریخ آخرین بروزرسانی: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲
دانستنی های ذوب
دانستنی های هر نماد مشتمل بر تحلیل ها، گزارش مجامع ، گزارش سود و زیان و آمارهای ماهیانه تولید فروش و درآمد آنهاست. در ادامه اطلاعات شرکت ذوب آهن اصفهان را خواهید خواند.
تاریخچه
ایجاد یک کارخانه ذوب آهن که مادر صنایع محسوب می شد به عنوان یک آرمان ملی از دوره قاجار مطرح بود. که همواره با موانع متعددی از جمله مشکلات سیاسی خارجی و داخلی و محدودیت های مالی مواجه بود. تا اینکه چارچوب پروتکل همکاری های فنی و اقتصادی بین دولت های ایران و شوروی سابق به منظور احداث کارخانه ذوب آهن مورد توافق قرار گرفت و موافقت نامه ای به امضاء رسیدکه در تاریخ ۲۳دی ماه ۱۳۴۴مورد تصویب قرار گرفت. کارشناسان شوروی با توجه به محدودیت منابع مالی و مواد اولیه خصوصاً ذخایر شناخته شده زغال سنگ، ظرفیت کارخانه را در فاز اول ۵۵۰هزار تن فولاد در سال تعیین کردند که مورد موافقت قرار گرفت. درنتیجه مطالعات آن ها، منطقه ای در ۴۵کیلومتری جنوب غربی اصفهان برای احداث کارخانه مناسب تشخیص داده شد و کارهای اجرایی احداث ساختمان واحدهای مختلف کارخانه از سال ۱۳۴۶آغاز و با ایجاد کارگاه های کک سازی، آگلومراسیون وکوره بلند شماره یک، در نیمه اول دی ماه ۱۳۵۰بهره برداری از مجتمع با تولید چدن آغاز شد و تولید محصولات فولادی نیز با راه اندازی بخش فولاد سازی و مهندسی نورد در دی ماه ۱۳۵۱با ظرفیت ۵۵۰هزارتن در سال شروع شد. متعاقب آن در سال ۱۳۵۱کارهای ساختمانی و اجرایی طرح توسعه برای رسیدن به ظرفیت ۱،۹۰۰هزار تن فولاد در سال با احداث کوره بلند شماره دو و توسعه بخش های مختلف آگلومراسیون، کک سازی، فولاد سازی، نورد و … شروع گردید و عملیات ساختمانی کمپلکس چدن در سال ۱۳۵۷به اتمام رسید. لیکن به دلیل اشکالات موجود در طراحی ماشین های ریخته گری مداوم روسی، فولاد سازی به عنوان گلوگاه و محدود کننده تولید بود که در همین رابطه با خرید دو دستگاه ماشین ریخته گری مدرن از کشور ایتالیا و نصب آن از سال ۱۳۶۷ بهره برداری کامل از کمپلکس فولاد تا مرز ظرفیت اسمی در سال ۱۳۶۹انجام پذیرفت. در ادامه به دنبال یک سری مطالعات انجام شده مربوط به بازسازی جامع و همه جانبه با تکیه بر توانمندی های موجود در نیروهای متخصص سعی شد ضمن استفاده از ظرفیت بازسازی با کمترین هزینه و اتلاف وقت اقدام به افزایش ظرفیت های تولید واحدها نموده، تنوع محصولات را اضافه کرده و هم چنین کیفیت آنها را بهبود بخشد. درحال حاضرباتوجه به پروانه بهره برداری، ظرفیت اسمی بالغ بر ۲،۸۷۰،۰۰۰تن محصولات فولادی ومقدار ۶۰۰،۰۰۰ تن شمش چدن می باشد .
حسب نظر قانون اصلاح قسمتی از قانون تجارت مصوب ۴۷/۱۲/۲۴و ماده ۱۹۷قانون تجارت و ماده ۶آئین نامه قانون مصوب ۱۳۱۱خلاصه اظهارنامه واساسنامه شرکت سهامی ذوب آهن در تاریخ ۵۳/۶/۳۱تحت شماره ۱۹۶۹۰در ثبت شرکت ها به ثبت رسیده و در تاریخ ۵۳/۷/۳۰در روزنامه رسمی کشور آگهی گردیده و پس از چند بار تعویض نهایتاً تحت شماره ۲۵۲۳۰ مورخ ۱۳۸۴/۵/۱۹در اداره ثبت شرکتهای اصفهان به ثبت رسیده است. براساس نامه شماره /۳۰۵ب/ ۹۰مورخ ۹۰/۶/۲۹ شرکت فرابورس ایران، هیأت پذیرش فرابورس با پذیرش شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان ودرج نماد با عنوان “ذوب” در بازار فرابورس موافقت وسازمان ایمیدرو عرضه ۱۰درصد کل سهام را از طریق عرضه اولیه در بازار فرابورس تعهد نمود. در سال ۱۳۹۰اساسنامه جدید شرکت منطبق با شرایط بورس تهیه و به تائید سازمان بورس رسیده است وتحت شماره ثبت /۹۸۱۹ث مورخ ۹۱/۳/۲۳ در اداره ثبت شرکت های اصفهان به ثبت رسیده است.
سرمایه شرکت
سرمایه شرکت در بدو تأسیس مبلغ یک میلیون ریال (شامل تعداد ۱۰۰۰سهم، به ارزش اسمی هر سهم ۱۰۰۰ریال) بوده
که طی چند مرحله به شرح زیر به مبلغ ۶۱،۵۰۳،۵۳۹میلیون ریال (شامل تعداد ۶۱،۵۰۳،۵۳۸،۵۵۴سهم، به ارزش اسمی
هرسهم ۱۰۰۰ریال ) افزایش و در تاریخ ۱۳۹۷/۱۰/۱۵به ثبت رسیده است.
سهامداران
اعضای هیات مدیره
منابع انسانی
اطلاعات زمین و ساختمان