تاریخ آخرین بروزرسانی: ۳۰ تیر ۱۴۰۱
بسمه تعالی
اساسنامه
اساسنامه کانون سهامداران و سرمایه گذاران خرد بازار سرمایه
ماده ۱ نام سازمان مردم نهاد مورد نظــر که مطابق با «آئیننامه اجرایی تأسیس و فعالیت سازمان های غیردولتی» (تصویب نامه شماره۲۷۸۶۲/ت۳۱۲۸۱هـ ۸/۵/۸۴ هیئت وزیران) شکل گرفته “کانون سهامداران و سرمایه گذاران خرد بازار سرمایه ” است که در این اساسنامه به لحاظ رعایت اختصار “کانون” نامیده می شود. ماده ۲ نوع فعالیت: کلیه فعالیتهای “کانون” غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیردولتی بوده و در موضوع پیگیری حقوق (مادی و معنوی) سهامداران و سرمایه گذاران بازار سرمایه با رعایت کامل قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و این اساسنامه فعالیت خواهد نمود . ماده ۳ محدوده فعالیت “کانون” در سطح “کشور ایران” است. ماده ۴ محل : مرکز اصلی کانون به نشانی استان تهران- ………………………………………… ماده ۵ تابعیت ماده ۶ مدت فعالیت “کانون” از تاریخ تاسیس به مدت نا محدود می باشد . ماده ۷ دارایی اولیه “کانون ” اعم از منقول و غیرمنقول مبلغ ……………میلیون ریال میباشد که از سوی هیأت موسس تماماً پرداخت شده و در اختیار خزانه دار “کانون” قرار گرفته است . ماده ۸ هیأت موسس “کانون” اشخاصی هستند که برای تهیه مقدمات تشکیل “کانون” قیام نموده اند و بعد از تأسیس و انتخاب هیئت مدیره و بازرس تحت عنوان موسس مسوولیتی نخواهند داشت و می توانند بعنوان عضو دایم به فعالیت خود ادامه دهند. ماده ۹ اهداف “کانون” عبارتند از :
۲- پیگیری حقوق (مادی و معنوی) سهامداران و سرمایه گذاران بازار سرمایه ۳- ترویج آموزه های دینی در راستای توسعه فرهنگ سرمایه گذاری ۴- ارتباط سهامداران وسرمایه گذاران خرد با مدیران سازمان بورس و همچنین سازمان ها و ادارات مربوطه ۵- ترویج فرهنگ سرمایه گذاری ۸- کمک به هدایت نقدینگی به سمت بازار سرمایه و تولید -حمایت معنوی از تولیدات فرهنگی در خصوص بازار سرمایه ۱۰- تعامل با وزارت خانه ها و سازمانهای زیربط
۱- همکاری با سایر سازمان های دولتی و غیر دولتی جهت برگزاری کارگاه ها، سمینارها، همایش ها در خصوص سرمایه گذاری در بازار سرمایه ۳- تهیه، چاپ، نشر و فروش کتب، مجلات، جزوات و محصولات سمعی و بصری در راستای اهداف کانون ۴- انجام امور خدماتی، بازرگانی، تجاری و اقتصادی به منظور تامین منابع مالی، جهت پیشبرد اهداف و پوشش هزینه های کانون ۵- برگزاری جلسات نقد و بررسی رفتار سرمایه گذاران در بازار سرمایه ۶- جلسات رونمایی از کتاب یا اپلیکیش ها و نرم افزارهای سرمایه گذاری در بازار سرمایه با حضور نویسنده ، سازنده یا مترجم ۷- ارائه ی راه حل های عملیاتی جهت اصلاح دستورالعمل های موجود در بازار سرمایه ۸- برگزاری تورهای زیست محیطی، گردشگری، زیارتی، سیاحتی، فرهنگی و علمی در راستای اهداف کانون
ماده ۱۰ عضویت شرایط عضویت : همه افراد علاقه مند به گسترش فرهنگ سرمایه گذاری در بازار سرمایه می توانند با پذیرفتن این اساسنامه، منشور اخلاقی مصوب مجمع عمومی و پر کردن فرم عضویت به عضویت “کانون” درآیند. انواع عضویت در “کانون” به شرح زیر می باشد:
۱. اعضای وابسته: اولین مرحله از عضویت در کانون می باشد و عبارتند از افرادی که در جلسات و برنامه ها بصورت نا منظم حضور می یابند و الزامی در پرداخت حق عضویت ندارند. این اعضا پس از یک دوره حداقل سه ماهه می توانند درخواست خود مبتنی بر تبدیل وضعیت به عضویت پیوسته را به هیات مدیره ارایه دهند. ۲. اعضای پیوسته: عبارتند از اعضای وابسته ای که درخواست آنها توسط هیئت مدیره پذیرفته شده است. این افراد حق عضویت پرداخت نموده و در چگونگی اجرای مصوبات هیئت مدیره همکاری می نمایند. این اعضا می توانند ایده ها و برنامه های مد نظر خود را جهت بررسی و اجرا به هیئت مدیره ارائه دهند. همچنین این اعضا در استفاده از تسهیلات و برنامه های کانون (آموزشی، خدماتی، تفریحی و …) دارای اولویت می باشند. ۳. اعضای دائم: اعضای هیئت موسس، عضو دائم کانون می باشند. همچنین هر عضو پیوسته ای پس از گذشت یکسال از عضویت خود بصورت پیوسته می تواند درخواست خود مبنی بر داشتن عضویت دائم را به هیات مدیره ارائه دهد، متقاضیان در صورت کسب حداقل دو سوم آرای اعضای هیئت مدیره به این عضویت نائل می گردند. این اعضا علاوه بر ویژگی ها و مزیت های عضو وابسته، دارای حق رای برای تعیین هیات مدیره می باشند. ۴. اعضای افتخاری: عبارت است از، کلیه شخصیت های بین المللی، ملی و استانی که در زمینه های فرهنگی، مذهبی، ادبی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، ورزشی و … منشا خدمات ارزنده ای به جامعه انسانی بوده اند. در صورت تمایل شخص مورد نظر و تصویب هیات مدیره به عضویت افتخاری کانون نایل می گردند. این نوع عضویت دارای رای موثر در تصمیمات کانون نمی باشد. ۵. اعضای حقوقی: کلیه موسسات، شرکت ها، ارگانها و نهاد های دولتی و غیر دولتی که متمایل به یاری رسانی مادی و معنوی به “کانون” می باشند، می توانند عضویت حقوقی در کانون را رعایت نمایند. این نوع عضویت دارای رای موثر در تصمیمات “کانون” نمی باشد. تبصره ۱- اعضای هیئت مدیره فقط از میان اعضای دائم انتخاب می شوند.
ماده ۱۱ ارکان “کانون” عبـارتنـد از: ۱- مجمـع عمـومـی اعضا( بالاترین مجمع تصمیم گیری) ۲- هیات مدیره(بالاترین رکن اجرایی( ۳- دبیر کل ۴- بازرسان ۵- هیات داوری
ماده ۱۲ مجمع عمومی مؤسس، همان هیأت مؤسس بوده و وظایف ذیل را دارا است:
ماده ۱۳ مجمع عمومی عادی:
ماده ۱۴ مجمع عمومی عادی سالانه در خرداد ماه تشکیل خواهد شد . جلسه با حضور نصف به علاوه یک اعضا در بار اول رسمیت یافته و با حضور هر تعداد از اعضا در مرتبه ی دوم تشکیل و رسمی خواهد بود. تبصره ۱ – اکثریت لازم جهت اتخاذ تصمیم مجمع عمومی عادی، نصف به علاوه یک آرا حاضرین در جلسه رسمی مجمع می باشد، مگر در خصوص انتخاب مدیران یا بازرسان که با رأی اکثریت نسبی خواهد بود. در صورتی که در دعوت نخست، اکثریت حاصل نشد ، جلسه دوم به فاصله حداقل ۱۰(ده) روز تشکیل و با هر تعداد از اعضای حاضر ، جلسه رسمیت خواهد یافت .
ماده ۱۵ وظایف مجمع عمومی عادی :
ماده ۱۶ مجمع عمومی فوقالعاده
. ماده ۱۷ وظایف مجمع عمومی فوقالعاده :
ماده ۱۸ مجامع عمومی توسط هیأت رئیسه ای مرکب از یک رئیس ، یک منشی و دو ناظر اداره می شوند.
. تبصره۴ : در انتخابات مجامع عمومی هر عضو دارای یک رای است و هیچ یک از اعضا نمی توانند در انتخابات به دیگری وکالت بدهند. ماده ۱۹ هیات مدیره :
.
ماده ۲۰ در صورت تایید استعفا یا فوت یا سلب شرایط از هر یک از اعضای هیات مدیره(غیبت در جلسه)اعضای هیئت مدیره یا بازرس، عضو علیالبدل به جای آن ها برای مدت باقیمانده هیات مدیره یا بازرسی بجای عضو اصلی انجام وظیفه خواهد نمود . ماده ۲۱ هیات مدیره علاوه بر جلساتی که بطور مرتب و حداقل دو ماه یک بار تشکیل میگردد بنا به ضرورت با دعوت کتبی یا تلفنی رئیس یا نایب رئیس هیئت مدیره تشکیل جلسه فوق العاده خواهد داد . تبصره ۲: تهیه، تصویب و لغو آیین نامه های داخلی و همچنین سازمانی و کار گروه ها از وظایف هیات مدیره می باشند. ماده ۲۲ اعضای هیات مدیره در اولین جلسه ای که بعد از انتخاب شدن تشکیل می دهند از بین خود یک نفر رئیس و یک نفر نایب رئیس و یک نفر خزانه دار انتخاب خواهند نمود، حدود اختیارات و یا حق الزحمه ی آنها را اساسنامه یا آیین نامههایی که به تصویب مجامع عمومی اعضاء خواهد رسید مشخص مینماید .
ماده ۲۳ هیأت مدیره برای مدت ۴ سال انتخاب خواهند شد. انتخاب مجدد اعضاء هیأت مدیره برای دوره های بعدی بلامانع است. ماده ۲۴ هیات مدیره نماینده قانونی “کانون” بوده و وظایف و اختیارات آن در چارچوب اساسنامه به شرح ذیل می باشد :
. .
ماده ۲۵ “کانون” دارای یک نفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علیالبدل می باشد که در مجمع عمومی عادی با رأی اعضا و برای مدت چهار سال انتخاب می گردند، انتخاب مجدد بازرسان بلامانع است. ماده ۲۶ اشخاص ذیل نمی توانند بعنوان بازرس انتخاب شوند .
ماده ۲۷ وظایف بازرس به شرح ذیل است :
ماده ۲۸ بازرس می تواند در هر موقع هر گونه رسیدگی و بازرسی را در مورد عملیات “کانون”انجام داده و اسناد و مدارک و اطلاعات مربوطه را مطالبه کرده و مورد رسیدگی قرار دهد و در صورت لزوم تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده مجمع عمومی را بنماید . تبصره ۱- در صورت فوت، استعفا یا معذوریت بازرس اصلی یا سلب شرایط از او بازرس علی البدل به جای او انجام وظیفه خواهد نمود. ماده ۲۹ هیأت مدیره و بازرسان تا زمانیکه جانشین آنها از سوی مجمع عمومی انتخاب نشده اند در مسئولیت خود باقی خواهند بود .
ماده ۳۰ مدیر عامل مدیر عامل بالاترین مقام اجرایی “کانون” است و در حدود اختیاراتی که از طرف هیأت مدیره و اساسنامه به وی تفویض می گردد نماینده محسوب شده و از طرف “کانون” حق امضاء دارد . . . ماده ۳۱ مدیرعامل مجری مصوبات مجمع عمومی و هیأت مدیره بوده و دارای اختیارات و مسئولیتهای ذیل می باشد :
ماده ۳۲ ۱-حقوق و مزایای مدیرعامل بوسیله هیأت مدیره تعیین می شود.
ماده ۳۳ بودجه “کانون” از طریق ذیل تأمین میشود
ماده ۳۴ “کانون” مکلف است درآمد و هزینه ها را در دفاتر قانونی ثبت و شرح بیلان آن را همراه با گزارش عملکرد اجرایی حداکثر تا ۴ ماه پس از پایان هر سال مالی به مرجع صدور پروانه ارایه نماید. چنانچه مرجع مذکور در طول سال حسب مورد درخواست گزارش مالی یا اجرایی نماید، “کانون: موظف به ارایه آن است.
.
ماده ۳۵ هیأت مدیره مکلف است هر گونه تغییر یا اصلاح اساسنامه را به مرجع صادر کننده پروانه فعالیت اعلام نماید و در صورت موافقت مرجع صدور پروانه به تصویب مجمع عمومی رسانده و نتیجه آن را برای انجام تشریفات اداری ثبت، به مرجع صدور پروانه اعلام نماید. ماده ۳۶ هیآت مدیره مکلف است تغییرات نشانی اعم از محل، شماره های تماس و پست الکترونیکی ، وب سایت و دیگر موارد مشابه را به مرجع صادر کننده پروانه فعالیت اعلام نماید. ماده ۳۷ ” کانون ” دارای سربرگ، مهر و یا آرم مخصوص خواهد بود که متن آن با تصویب هیأت مدیره و برابر مقررات تهیه خواهد شد . هیآت مدیره مکلف است نمونه سربرگ، مهر و آرم تهیه شده را به مرجع صادر کننده پروانه فعالیت ارسال نماید .
ماده ۳۸ انحلال : در صورت “انحلال” ” کانون ” مجمع عمومی فوق العاده حداقل ۳ نفر را بعنوان هیات تصفیه انتخاب و این هیات موظف خواهد بود، پس از رسیدگی به حسابها و تصفیه بدهی ها و وصول مطالبات باقیمانده و تعیین دارایی مسلم اعم از منقول و غیر منقول دارایی ” کانون ” را به تصویب مجمع عمومی فوق العاده برساند. هیات مذکور موظف است نتیجه را به مرجع صادر کننده پروانه فعالیت ارائه نماید . . تبصره ۳- هیات تصفیه از بین خود یک نفر را بعنوان مدیر تصفیه انتخاب می نماید .
ماده ۳۹ چنانچه فعالیتهای مندرج در اهداف این اساسنامه نیازمند کسب مجوز خاص از سایر دستگاه های دولتی باشد،” کانون ” موظف است نسبت به کسب مجوز مورد نظر اقدام نماید.
ماده ۴۰ به مواردی که در این اساسنامه پیش بینی نشده است بر اساس آئیننامه ذیربط تأسیس و فعالیت سازمانهای مردمنهاد و عموما تحت قانون تجارت عمل خواهد شد . ماده ۴۱ این اساسنامه مشتمل بر ۳ فصل و ۴۱ ماده و ۳۸ تبصره در نشست مورخ ……….. مجمع عمومی موسس به تصویب رسید. |
لیست اعضا تشکل جهت امضاء | |