اخبار

چشم انداز فلز نقره/ کاظم نادرعلی

تاریخ آخرین بروزرسانی: ۱۳ خرداد ۱۴۰۳

چشم انداز فلز نقره

مکزیک بزرگترین تولید کننده نقره در جهان است با رکورد ۶.۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۳

دولت مکزیک در ماه می اصلاحاتی را برای معدنکاران ارایه کرد که باعث تردید سرمایه گذاران در بخش معدن شده
منتقدان این طرح معتقدند ، مقامات دولتی می توانند پس از دو سال امتیاز اکتشافات را لغو کنند و دریافت کمک هزینه ها نیز سخت تر شده و بخش لیتیوم ملی شده و همچنین پیشنهاد ممنوعیت استخراج معادن رو باز ارایه شده

زمانی که اصلاحات مالی در سال ۲۰۱۳ مشوق های مالیاتی را حذف کرد، سرمایه گذاری اکتشاف ۵۱ درصد کاهش یافت.

حال نیز چنین فرمانی می‌تواند این بخش را از بین ببرد، زیرا معادن روباز بیش از ۶۰ درصد از تولید معادن مکزیک را تولید می‌کنند.

در سالهای اخیر ۷۰ درصد سرمایه گذاری های بخش معدن مکزیک توسط خارجیها خصوصا کانادیی ها صورت گرفته
و قوانین سختگیرانه پیرامون معادن می تواند منجر به کاهش سرمایه گذاری خارجی در معادن مکزیک شود که این منجر به کاهش اکتشافات و در ادامه افت تولید بخش معدن شود که می دانیم مکزیک بزرگترین تولید کننده نقره جهان است.

جهش تقاضا و رشد واردات چین

نقره به دلیل کاربرد دوگانه آن به عنوان یک فلز صنعتی و دارایی مالی در موقعیت خوبی قرار دارد .

بر اساس گزارش بلومبرگ، واردات نقره چین ممکن است در هفته‌های آینده افزایش یابد، که ناشی از ترکیبی از تقاضای صنعتی قوی و مزیت قیمتی در بازار چین است.

محرک اصلی افزایش مورد انتظار در واردات نقره چین، صنعت پررونق پنل های خورشیدی است که مصرف کننده اصلی نقره است.

تقاضای جهانی نقره برای کاربردهای فتوولتائیک در سال ۲۰۲۳ به میزان ۶۴ درصد افزایش یافت و به بالاترین حد خود یعنی ۱۹۳.۵ میلیون اونس رسید.
چین، پیشرو در تولید پنل های خورشیدی، در خط مقدم این رشد قرار دارد.
این افزایش تقاضا منجر به کاهش ذخایر نقره چین شده است و خریداران چینی برای رفع نیازهای خود به طور فزاینده ای به واردات نقره روی می آورند.

«از لحاظ تاریخی، نیمی از تقاضا برای نقره صنعتی بوده است و نیمی دیگر شامل سرمایه‌گذاری و مقوله‌های سرمایه‌گذاری مانند جواهرات، ظروف نقره، و سرمایه‌گذاری واقعی شمش و سکه بوده است.»
با این حال، در سال‌های اخیر، تعادل به نفع تقاضای صنعتی تغییر کرده است، که اکنون ۵۵ درصد از کل تقاضا برای نقره را تشکیل می‌دهد، که نشان‌دهنده «جهش ۱۱ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲» است.

سه حوزه اصلی را برای رشد تقاضای صنعتی برای نقره در سال های آینده می بیند: صنعت انرژی خورشیدی، بخش خودرو، از جمله وسایل نقلیه الکتریکی (EV) و زیرساخت های مرتبط با آنها، و هوش مصنوعی (AI)

بخش انرژی خورشیدی و فتوولتائیک در حال جذب ۴۰ درصد از سرمایه گذاری جهانی در تولید انتقال انرژی است که «به ۸۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۳ می رسد» و تقاضای خورشیدی برای نقره «احتمالاً ۱۷۰ درصد تا سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت».

در حال حاضر، انرژی خورشیدی سهم خود را از تقاضای نقره در ۱۰ سال گذشته تقریباً سه برابر کرده است.
«در سال ۲۰۲۳، فتوولتائیک ها ۱۴۲ میلیون اونس نقره یا ۱۳.۸ درصد از کل مصرف نقره در سراسر جهان را مصرف کردند که این رقم در سال ۲۰۱۴ تقریباً ۵ درصد بود.

وسایل نقلیه برقی و زیرساخت شارژ دومین حوزه ای است که افزایش قابل توجهی در تقاضای نقره را به دلیل رشد فروش گسترده خود خودروها افزایش می دهد.
در خودروهای هیبریدی، مصرف نقره در حدود ۱۸ تا ۳۴ گرم در هر وسیله نقلیه سبک بیشتر است، در حالی که تصور می شود خودروهای برقی با باتری (BEVs) در محدوده ۲۵ تا ۵۰ گرم نقره در هر خودرو مصرف می کنند.

دانلود اپلیکیشن کانون سهامداران

امجدی

شرکت فارس تجارت امجد

آدرس: تهران، خیابان میرزای شیرازی، نبش خیابان چهارم، پلاک 68، واحد 3
کد پستی: 1597856113 تلفن: 02188912269

نماد اعتماد الکترونیکی

مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اعطای نماد اعتماد الکترونیکی هویت صاحب و محل فعالیت کسب وکارهای اینترنتی را احراز می‌نماید.

ساماندهی محتوای فضای مجازی

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اعطای نماد اعتماد الکترونیکی هویت صاحب و محل فعالیت کسب وکارهای اینترنتی را احراز می‌نماید.