تاریخ آخرین بروزرسانی: ۱۵ مهر ۱۴۰۰
امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان:
برای هر تن فولاد تولید شده در کشور حدود ۲۵ درصد وابستگی خارجی وجود دارد و اگر چنانچه هیچ کاری انجام نشود بازهم هر قیمتی که تعیین شود حدود یک چهارم وابستگی خارجی وجود دارد لذا برای بومی کردن فرآیند مکانیزم قیمت گذاری باید به این اصل توجه داشت.
اینکه گفته شود با قیمت های جهانی هیچ کاری نداریم واقعا شدنی نیست چون این موضوع زمینه ساز پاراداکس قیمتی در محصولات تولیدی داخل خواهد شد.
محصولات تولیدی فولادی در کشورهم مازاد تولید دارد که بیش از نیاز داخلی است و هم وابستگی قیمت تمام شده به خارج از کشور دارد که هر دوعامل اثرگذار در تعیین قیمت محصولات فولادی است .
سرانه مصرف فولاد سال گذشته در رقمی حدود ۲۰ کیلوگرم بود و با جمعیتی ۸۰ میلیونی کشور، حدودا ۱۶ میلیون تن مصرف داخلی فولاد داشته ایم.
از مجموع ۳۰ میلیون تن تولید فولاد امسال حدود ۱۴ الی ۱۵ میلیون تن آن شرایط صادراتی دارد که با افزایش تولید محصولات فولادی تا چهار سال آینده این رقم افزایش بیشتری خواهد داشت لذا نمی توان زنجیره فولاد را از بازار خارج از کشورمستثنی کرد.
نمی توان محصولی در داخل تولید کرد که ده برابر قیمت به بازارهای خارجی فروخته شود و همزمان با یک دهم قیمت در داخل به فروش برسد. این مکانیزم دادو ستد واقعاغیرممکن بنظر می رسد و شدنی نیست و باید شرایط یکسان و همگن برای محصولات داخلی و خارجی فراهم شود